Gemeente Wormerland vóór afschaffing verhuurderheffing

Wormerland verhuurderheffing

Vlak voor het kerstreces hadden de Huurders voor Huurders in Wormerland nog een mooie actie-sprint. Op 15 december 2020 heeft voorzitter Jan van den Broek ingesproken bij de gemeenteraadsvergadering. Dit moment heeft hij ook benut om de gemeenteraadsleden een brief aan te bieden met de oproep om de wooncrisis aan te pakken.

Gemeente Wormerland heeft op 26 februari 2019 al een motie aangenomen tegen de verhuurderheffing. Dus actiebereidheid is er zeker. Gemeente Wormerland kan daarin een voorbeeld zijn voor andere gemeenten en het voortouw nemen richting de landelijke politiek. En precies daar riep Jan van den Broek hen tot op:

“Ik verzoek u om deze uitspraak tegen de verhuurderheffing te herhalen én nog een beetje aan te dikken richting Den Haag. Het is ontzettend hard nodig om volgend jaar, als we de verkiezingen gaan voeren, op tijd van start te kunnen gaan met ander beleid. De verhuurderheffing is rampzalig gebleken voor de woningmarkt. Het is rampzalig gebleken voor de portemonnee van heel veel huurders. En wij hopen dat dit snel achter de rug zal zijn.”

Hoe méér gemeenten – en hoe krachtiger zij – zich uitspreken voor het aanpakken van de wooncrisis, door onder andere op te roepen de verhuurderheffing af te schaffen, hoe makkelijker andere gemeenten zullen volgen. Samen maken we het verschil en kunnen we de druk op de landelijke politiek opvoeren.

Roep ook jouw gemeente op om zich aan te sluiten. Teken jouw lokale petitie of kom in actie door jouw gemeenteraad te benaderen.

De brief aan de gemeenteraad Wormerland vind je hier en het volledige inspraakmoment kun je terugkijken via deze link (minuut 19 t/m minuut 31).

Deel het verhaal met anderen

TEKEN DE PETITIE

De wooncrisis raakt jong en oud. Als er al een huurwoning te vinden is, is de huur vaak onbetaalbaar. Wie geen woning kan kopen heeft het nakijken en huisjesmelkers hebben vrij spel. Dat kan en moet anders. Wij willen woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen centraal staat.