Huurders Purmerend brengen petitie onder aandacht wethouder wonen

Stop de wooncrisis, Purmerend, 5 November 2020. George van der Laan (voorzitter)en Adi van Esch (secretaris) van HV Interwhere uit Purmerend in actie.

De Huurdersvereniging Interwhere bracht hun lokale petitie tegen de Wooncrisis al onder de aandacht bij de wethouder wonen Thijs Kroese. 

De Huurders uit Purmerend haalden eerder al het Noord-Hollands Dagblad met hun actie en hebben inmiddels dus ook al contact gehad met de wethouder wonen over de petitie.

De gemeente Purmerend heeft zich eerder al eens, gesteund door de gemeenteraad, uitdrukkelijk uitgesproken tegen de verhuurderheffing.  De wethouder is blij met de actieve huurders in zijn gemeente. Kroese: “Gemeente en corporaties hebben huurdersorganisaties nodig om een vuist te maken tegen de Wooncrisis”. Is Purmerend straks de eerste gemeente die een motie tegen de wooncrisis aanneemt?

Wethouder Kroese ontvangt oproep ‘weg met de wooncrisis.
Deel het verhaal met anderen

TEKEN DE PETITIE

De wooncrisis raakt jong en oud. Als er al een huurwoning te vinden is, is de huur vaak onbetaalbaar. Wie geen woning kan kopen heeft het nakijken en huisjesmelkers hebben vrij spel. Dat kan en moet anders. Wij willen woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen centraal staat.