NRC ‘aanpakken huisjesmelkers’

daria-nepriakhina-fpEB1eCqkx0-unsplash

Het NRC schreef afgelopen week over de Rotterdamse verhuurvergunning waarmee de gemeente huisjesmelkers aan wil pakken. Een goed begin, maar er is meer nodig om huisjesmelkers aan te pakken. Het NRC besteedde daarom ook aandacht aan onze landelijke campagne ‘Weg met de wooncrisis’ en de hoognodige aanpak van foute verhuurders en te hoge huurprijzen.

Marcel Trip van de Woonbond in het NRC: „Het is een goede zaak dat de gemeente optreedt tegen misstanden. Maar wij denken wel dat het noodzakelijk is dat ook landelijk gekeken wordt naar maatregelen, zoals bijvoorbeeld een verhuurdersvergunning. Anders kunnen malafide verhuurders makkelijk hun activiteiten verplaatsen naar een andere wijk, of een andere stad. Ook zou het goed zijn als er landelijk werd besloten tot boetes voor verhuurders die te hoge huren vragen. „We zijn juist deze maand een campagne gestart voor landelijke maatregelen. Gemeenten zijn weliswaar verantwoordelijk voor genoeg betaalbare woningen, maar het kabinet staat oplossingen in de weg. Daarom kunnen mensen nu een petitie ondertekenen voor beter beleid.”

Wil je ook een landelijke aanpak van huisjesmelkers en boetes op te hoge huurprijzen? Teken de petitie!

Deel het verhaal met anderen

TEKEN DE PETITIE

De wooncrisis raakt jong en oud. Als er al een huurwoning te vinden is, is de huur vaak onbetaalbaar. Wie geen woning kan kopen heeft het nakijken en huisjesmelkers hebben vrij spel. Dat kan en moet anders. Wij willen woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen centraal staat.