Ramona Bleyie zet zich in tegen de wooncrisis en voor gescheiden ouders

Woning gescheiden ouders

Ramona Bleyie voert actie tegen de wooncrisis in de gemeente Velsen. Ze is actieleider voor Weg met de wooncrisis én een actie begonnen voor woonurgentie voor gescheiden ouders. Deze week staat een uitgebreid artikel hierover in het Noord Hollands Nieuws.

Als mediator bij scheidingen ziet Ramona de gevolgen van de wooncrisis weerspiegelt in gezinnen. Zo blijven gescheiden ouders vaak noodgedwongen in één huis wonen. “Dit vergroot de kans op huiselijk geweld” zegt ze in het NH Nieuws.

Er moeten nú oplossingen komen voor gezinnen in deze situatie. Daarom is ze in gesprek met de gemeente, werkt ze samen met een makelaar en advocaat en is ze een petitie voor urgentie voor gescheiden ouders gestart. Omdat de problemen die zij signaleert samenhangen met de wooncrisis, leidt ze ook de petitie tegen de wooncrisis in de gemeente Velsen, om de woningnood structureel aan te pakken.

Kom jij ook in actie in jouw gemeente?

En teken ook de petitie voor urgentie voor gescheiden ouders.

Deel het verhaal met anderen

TEKEN DE PETITIE

De wooncrisis raakt jong en oud. Als er al een huurwoning te vinden is, is de huur vaak onbetaalbaar. Wie geen woning kan kopen heeft het nakijken en huisjesmelkers hebben vrij spel. Dat kan en moet anders. Wij willen woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen centraal staat.