Steeds meer partijen willen af van verhuurderheffing

Actie_tegen_huurdersbelasting

Uit de (concept)verkiezingsprogramma’s blijkt dat steeds meer politieke partijen inzien dat de verhuurderheffing een enorme sta-in-de-weg is voor het bouwen van sociale huurwoningen, betaalbare huurprijzen en het verduurzamen en opknappen van huurwoningen.

De SP, PvdA, GroenLinks en het CDA willen al langer van de verhuurderheffing af en hebben dat ook al in hun programma staan. D66 had slechts een halvering van de heffing in het programma staan. Afgelopen zaterdag hebben de leden gestemd voor het aanpassen van dit punt in het verkiezingsprogramma. In plaats van de halve, gaat nu de hele opkomst geïnvesteerd worden in nieuwbouw en verduurzaming. 

Daarmee bewegen steeds meer partijen naar het afschaffen (of terug laten vloeien) van de verhuurderheffing. Dat was bij de verkiezingen vier jaar geleden wel anders. De VVD wil de belasting op sociale huur in stand houden maar staat daarin steeds meer alleen.

Deel het verhaal met anderen

TEKEN DE PETITIE

De wooncrisis raakt jong en oud. Als er al een huurwoning te vinden is, is de huur vaak onbetaalbaar. Wie geen woning kan kopen heeft het nakijken en huisjesmelkers hebben vrij spel. Dat kan en moet anders. Wij willen woonbeleid waarbij goed en betaalbaar wonen centraal staat.